Home

Wil'fred Leonardo BastianiWilfred Bastiani is een integrale Psycholoog en Filosoof, geboren in Zwolle te Nederland in 1962. Hij tracht om de term "Psychosophy" te herintroduceren. “Psychosophy” is ontstaan vanuit zijn integrale en modulaire studies Psychologie en Filosofie via Stanford University, California. Met andere woorden, Psychosofie is eigenlijk “Esoterische Psychologie”.


Gebaseerd op de theorieën van Irvin Yalom die enige decennia geleden al claimde dat Psychologie weer meer gebruik van de concepten van Filosofie zou moeten maken zo tracht Wilfred Bastiani dit ook te bewerkstelligen. Soms zelfs in de omgekeerde richting door meer Psychologie in de onderzoeksgebieden van de Filosofie te implementeren teneinde de filosoof te helpen ~ althans zo zegt hij dat ~ in het vinden van meer integrale en meer holistische antwoorden. Daartoe introduceerde hij Henri Bergson voor de juiste voortgang. Henri Bergson was een Frans neurologisch bioloog, een psycholoog en een filosoof en heeft met veel belangrijke inzichten bijgedragen aan deze onderzoeksgebieden inclusief de gebieden met betrekking tot Hoog-Begaafdheid en Hoog-Sensitiviteit. Gebaseerd op de onderzoeksgebieden zoals hierboven genoemd modereerde Wilfred Bastiani de "Diagnostic Statistical Manual" of afgekort “DSM” en creëerde een meer verfijnde versie van het Hoogbegaafdheids-concept volgens Kazimiertz Dabrowski's "5 dimensions of intelligence".

Als een sterk intuïtieve Psychosoof profileert hij kandidaten het best middels ‘life’-confrontaties. Deze manier van profilering voorziet in een heel sterke indicatie betreffende iemands karakter, denkstijl en besluitvormingsprocessen. Dit resulteert in de beste individuele programma’s wanneer daar noodzaak voor is. Mogelijke therapieën worden geconfigureerd om iemands eigen identiteit te ontdekken en om het eigen bewustzijn te verhogen. De meeste kandidaten blijken over het algemeen heel goed zelfredzaamheid op te kunnen bouwen. Dit impliceert dat bijna iedereen kan zichzelf helen. Wilfred Bastiani is een ultieme integere kracht gedurende deze processen.

Tenslotte wil hij de renaissance van de term “Psychosophy” bekrachtigen en noemt zichzelf dan ook een Psychosoof en door de titel van zijn eerste Engelstalige boek te voorzien van de naam "Psycho~Sophy". Daarnaast zijn de boeken genaamd “Debt & Penance" en "integral holistic metapraxis", tezamen met zijn derde Trio~Scopy "emergence of integrity" en de boeken "My~KeY", "the Theory is the Theater of the Mind" volgeschreven met integraliteit van de beide onderzoeksdisciplines. Tenslotte betreft de autobiografie "exclusion of a monad" zijn hoogbegaafdheidservaringen zowel binnen de samenleving als ook binnen de Psychiatrie gedurende zijn eigen psychose en depressies.

Contact

info @ piramidions.nl

Login