Home

Visie op pestenHet onderwerp pesten krijgt in deze tijd veel aandacht. Er is aandacht voor de omvang van het probleem, voor de schrijnende verhalen die in de media terechtkomen en voor de vraag wat een goede aanpak op scholen zou zijn. Die aandacht is zeer van belang, maar leidt pas echt tot resultaat wanneer een werkelijk doordachte visie op pesten deel uitmaakt van die aandacht.

Nog te vaak ontbreekt deze visie, niet alleen op scholen, binnen de hulpverlening, bij beleidsmakers en politici maar ook bij allerlei andere betrokkenen dichtbij het slachtoffer - en zelfs bij het slachtoffer zelf. Eenvoudigweg omdat onze samenleving daar nooit werkelijk serieus naar gekeken heeft. Er is een zekere erkenning voor het probleem, maar zonder dat daar een duidelijke en weloverwogen visie aan ten grondslag ligt. Daardoor ontbreekt het nog steeds in veel situaties aan een adequate aanpak van deze problematiek.

In dit boekje wordt een heldere en diepgaande visie op het systeem achter pesten weergegeven. Een meer doordachte visie dan doorgaans het geval is. De diepgang is verrassend. Door erkenning van deze visie en het onderdeel maken van zowel het beleid, de aanpak alsook de hulpverlening op dit gebied neemt de kans op succesvolle interventies enorm toe.

In het bijzonder is dit boekje ook bedoeld voor de slachtoffers zelf. Het zal een wereld voor hen doen opengaan die de basis zal zijn voor werkelijke verwerking.

Joan en Priscilla presenteerden hun boek voor Hart van Nederland.

Uitzending Hart van Nederland

Meer informatie : www.stichtingvogelvrij.nlISBN: 9789491439209
Auteur: Joan Elkerbout & Priscilla van Lierop
Druk: 1
Prijs: €19.95
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 82
Afmetingen: 7 x 148 x 210 mm
Gewicht: 173 gram
Verschenen: april 2013
Bestellen : Hier te bestellen

Contact

info @ piramidions.nl

Login