Home

Bewegend Medicijn


Milton Trager is een Amerikaan met een zeer opmerkelijke carrière die zich moeilijk laat vatten onder één noemer. Milton Trager was vanaf zijn jeugd geobsedeerd door het menselijke lichaam. Hij trainde zijn eigen lichaam op lenigheid en kracht. Zijn eigen lichaam werd de ‘proeftuin’ voor zijn latere helingmethoden. Milton leerde zichzelf zijn lichaam zo licht mogelijk te ‘dragen’, maar oefende daarnaast ook op kracht en begon een boks carrière, waarin gracieusiteit zijn handelsmerk werd.

Later ontdekte Milton door zijn kennis over zijn eigen lichaam zijn talent en gave toe te passen om de spierspanning van anderen ‘te voelen’. Hij wist door dit ‘voelen’ de jarenlange verkrampte spieren van patiënten met spasmen, verlammingen, MS, en polio te activeren. Het wonderlijke is dat hij daarbij geen enkele kracht of soms zelfs maar aanraking gebruikte. Tot ieders verbazing wist hij uiteindelijk ernstig verlamde patiënten weer aan het lopen te krijgen.

Milton’s methode houdt het midden tussen healing en massage werk, in het boek wordt de werkwijze uitvoerig toegelicht. Zelf zegt hij over zijn werk dat de genezing ‘door hem’ door komt, maar niet ‘van hem’ komt.

Zijn lichaamswerk werd bekend als de Trager Methode of Mentastics® en kreeg, na decennia lange intensieve trainingen gegeven door de meester zelf, een wereldwijde navolging. Vandaag de dag kent het Trager Instituut dat het werk van Milton Trager uitdraagt dan ook wereldwijd velen Trager gecertificeerde praktiseurs.

Dit boek is een vertaling van Solveigh Visser ’t Hooft, tevens zelf Trager practiseur, van het Engelstalige boek van Jack Liskin ‘Moving Medicine’. We zijn blij me deze vertaling van Solveigh waardoor het Nederlanstalige publiek kennis kan maken met het bijzondere werk van deze man.ISBN: 9789491439025
Auteur : Jack Liskin
Druk: 1
Prijs: €23.50
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 179
Afmetingen: 15 x 170 x 250 mm
Gewicht: 362 gram
Verschenen: augustus 2012
Bestellen : Hier te bestellen

Contact

info @ piramidions.nl

Login