Home

Judith Boekel

Ik ben Judith: 36 jaar, getrouwd, moeder van drie kinderen en communicatieadviseur. Al lang liep ik rond met het idee een boek te gaan schrijven over mijn ervaringen als moeder van een kind met epilepsie en PDD-NOS. Nu, bijna zes jaar nadat Ezra ziek werd, heb ik de rust kunnen vinden dit te doen.

Toen mijn zoontje drie jaar was, kreeg hij epilepsie. Een tot dan toe voor ons onbekende ziekte, of beter gezegd aandoening. Al vrij snel werd duidelijk dat het geen milde vorm van epilepsie was en kwamen we terecht in de medische molen. Onderweg werd ons duidelijk dat epilepsie veel meer is dan slechts de aanvallen. Ezra kreeg gedrags-, ontwikkel- en leerproblemen. Toen hij vijf jaar was, kreeg hij ook de indicatie PDD-NOS.

Voordat Ezra epilepsie kreeg, had ik nog weinig over epilepsie gehoord. Gaandeweg het proces kwam ik steeds meer dingen tegen. Eerst alle medische problemen en zorg, daarna de psychische problemen. En niet te vergeten het onbegrip en de vooroordelen. Onderweg hebben we gelukkig veel hulp gekregen, maar die kwam niet vanzelf. Alleen al het uitzoeken van waar je welke hulp kunt krijgen, heeft mij heel wat uren gekost. En niet te vergeten het schakelen tussen alle verschillende instanties. Soms ben ik daar goed flauw van en wil ik dat het even niet moet, geen nieuwe PGB wijzigingen meer, geen nieuwe onderzoeken, even niet aan medicatie denken. Maar je stopt nooit, want het gaat om je kind.

In mijn boek ´ik vang je´ beschrijf ik mijn ervaringen en worsteling als moeder, maar geef ik ook weer hoe ons gezinsleven gewoon doorging. Het leven met mijn man, onze drie kinderen en ons werk. Ik hoop met dit boek andere ouders (in vergelijkbare situaties) te kunnen helpen. Niet alleen met praktische informatie, maar ook door het geven van herkenning. Ook hoop ik dat hulpverleners het lezen, mensen van het Zorgkantoor, leraren en artsen. Mijn verhaal geeft namelijk de andere kant van het verhaal. Zo kunnen we elkaar hopelijk versterken en de hulpverlening verbeteren. Ook hoop ik dat mensen het lezen, die epilepsie en PDD-NOS niet kennen en er zo meer begrip voor krijgen.

Voor meer informatie of om mijn boek te bestellen, kijk op: www.ikvangje.blogspot.nl

Contact

info @ piramidions.nl

Login